Personvernerklæring

/Personvernerklæring
Personvernerklæring2018-08-02T17:36:30+00:00

Personvernerklæring for nettstedet Byggemiljø

Vår nettstedsadresse er: http://www.byggemiljo.no. Byggemiljø driftes av NHP-nettverket.

Byggemiljøs nettjenester bruker informasjonskapsler som gjør at nettsiden husker tidligere brukerinnstillinger gjort på siden og gir oss statistikk som vi bruker til å gjøre nettsidene våre bedre for brukerne. Byggemiljø benytter aldri informasjonskapsler i den hensikt å kartlegge enkeltbrukeres bruksmønster eller annen informasjon som vil kunne krenke personvernet.

Byggemiljø samler inn anonymiserte data om besøkende på nettsiden. Som besøkende på websiden er det mulig å bruke denne uten at det settes cookies. Denne personvernerklæringen gir deg informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi behandler opplysningene og hvilke opplysninger vi lagrer.

Ved å benytte Byggemiljøs nettside samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt til å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv endre innstillingene slik at informasjonskapsler (cookies) ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at dette vil kunne føre til at Byggemiljøs nettjenester ikke vil fungere optimalt.

Behandlingsansvarlig for personopplysninger hos Byggemiljø er NHP-nettverkets leder. Henvendelser for innsyn i, retting av eller sletting av personopplysninger kan rettes via vårt kontaktskjema.

Mener du at Byggemiljø har behandlet dine personopplysninger i strid med personvernloven, kan du klage til Datatilsynet.

Hva er personvern?

Personvern er knyttet til enkeltindividers muligheter for privatliv, selvbestemmelse og selvutfoldelse. Et vesentlig element i personvernet er at den enkelte skal ha kontroll over og i størst mulig grad kunne bestemme over egne personopplysninger, herunder ha rett til å få vite hvilke opplysninger andre kjenner til om en selv og hva de brukes til. Personvernet beskytter mot misbruk av personopplysninger. Behandling av personopplysninger er regulert i personopplysningsloven. Denne loven skal verne om privatlivets fred, den personlige integritet og sørge for tilstrekkelig kvalitet på personopplysninger. For mer informasjon om personvern, se www.datatilsynet.no

Hva registrerer vi ved besøk på nettsidene?

Vi setter cookies når du besøker vår nettside. Cookies eller informasjonskapsler er en fil som blir lagret på din harddisk og husker når du sist besøkte siden og hvilke innstillinger du valgte. Dette gjør vi for å finne ut hvilke deler av vår nettside som er mest besøkt og hvordan den brukes. På den måten hjelper du til med at vi kan forbedre oss. Det er viktig å presisere at disse opplysningene ikke knyttes mot deg som person og at de ikke har med dine personopplysninger å gjøre.

Er du besøkende på nettsiden samler vi kun inn anonymiserte data via Google analytics. Eksempel på dette er hvilke sider du ser på, om du kom til nettstedet via Facebook eller via vårt nyhetsbrev. Vi kan ikke se at det er deg, bare et anonymisert nummer. Dette gjør vi for å se hvordan den besøkende bruker nettsiden og dermed få innsikt i hvordan vi kan forbedre opplevelsen og hvor mange som besøker oss.

Hvis du er medlem av NHP-nettverket og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvilke personopplysninger ber vi om?

Hvis du har meldt deg på vårt nyhetsbrev, vil din e-postadresse brukes til utsendelse av nyhetsbrev om Byggemiljø.

Byggemiljøs epostliste

Alle som ønsker det kan melde seg på som mottaker av vår epostliste, ved å registrere sin e-postadresse hos oss. Byggemiljø bruker Mailpoet som leverandør av denne tjenesten. Adresselistene eies av Byggemiljø. All informasjon du gir oss er konfidensiell, og deles ikke med andre. Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet ved å trykke på utmeldingslenken nederst i e-posten, eller ved å kontakte oss.

Oversikt over informasjonskapsler (Cookies)

Informasjonskapsel Beskrivelse Leverandør
_ga Benyttes til å skille brukere Google Analytics
_gat Benyttes til å begrense antall henvendelser Google Analytics
_gid Benyttes til å skille brukere Google Analytics
wordpress_test_cookie Benyttes for å avgjøre om nettleseren støtter innlogging WordPress
wp-postpass Benyttes ved innlogging til å lagre innlogingsinformasjon WordPress
privacy_embeds Benyttes for å identifisere brukere som har akseptert bruk av informasjonskapsler WordPress

Deling av informasjon til tredjeparter

Opplysningene vi samler inn, blir ikke solgt eller utlevert til andre organisasjoner eller virksomheter. Som bruker har du innsynsrett og rett til å endre eller slette dine personopplysninger. Vi bruker Mailpoet som leverandør av vårt nyhetsbrev. Her er deres personvernerklæring.

Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?

Dine personopplysninger på vår e-postliste lagres inntil du velger å avslutte abonnementet, enten ved at du klikker utmeldingslkenken nederst i nyhetsbrevet eller ved at du tar direkte kontakt med oss. Cookies som ligger lagret på din maskin, vil bli oppdatert for hver gang du besøker byggemiljo.no. Ønsker du å slette cookies fra din maskin, er dette fullt mulig og vil ikke berøre ditt kundeforhold hos Byggemiljø. Vær oppmerksom på at neste gang du besøker byggemiljo.no, vil det opprettes nye cookies.

Denne erklæringen ble sist oppdatert 29.juli 2018.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les vår Personvernerklæring her. Ok, jeg forstår